Your Cart

Schoolkaarten

Schoolkaarten

Een stukje nostalgie

Wie kent er niet die prachtige gekleurde schoolkaarten? Hoewel de techniek tegenwoordig veel oude leermethodes heeft vervangen, eist de fysieke schoolkaart vaak nog steeds een prominent plekje in de schoolklas op. Deze kaarten zijn van grote waarde bij het klassikaal werken aan de topografische kennis van leerlingen.

Staatkundige wereldkaart met vlaggen

Welke eisen kent een schoolkaart? ​

Een goede schoolkaart geeft de provincies, steden, dorpen, meren en regio’s weer in duidelijk van elkaar te onderscheiden kleuren. Een schoolkaart dient vanaf een grote afstand goed leesbaar te zijn, dus het gebruik van een duidelijk lettertype en een goede lettergrootte is in deze essentieel. 

Topo-leermethode

Onze kaarten voldoen aan de eisen van de Topo-leermethodes voor zowel het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs.

  •  

Een kaart laten samenstellen?

Wilt u een postcodekaart laten samenstellen? Aan de hand van het gebied wordt er bepaald hoe groot de kaart wordt en het daarbij behorende detailniveau. De drie elementen die een kaart maken; gebied, formaat en detail staan allemaal met elkaar in verbinding. Niet helemaal voor ogen wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. 

Andere kaarttypes